10 augusti 2022
20:00

Nacka FC

Essinge IK - Nacka FC 1 - 3 (0 - 1)

Förlust för EIK i höstupptakten av division V hemma mot Nacka FC. Matchen inleddes med att EIK tog initiativet och tilldömdes en straffspark. Straffen togs om hand av Lennaert, men inte tillräckligt bra, målvakten räddade straffen och fick hjälp av sina medspelare att spela undan bollen.
Ju längre halvleken led, desto mer tog Nacka över bollinnehavet och matchen. EIKs nästa målchans skulle bli efter en frispark där Nackas målvakt fick problem med bollbanan, men lyckades freda målet.
I slutskedet av första halvlek gjorde Nacka 0-1 efter ett anfall på högerkanten. Bollen speladfes in i straffområdet och hamnade vid den borte ytan där en Nackaspelare kunde stöta bollen i mål.

I inledningen av andra havlek tilldömdes Nacka en straffspark, men straffskytten sköt bollen över ribban. Därmed hade båda lagen missat varsin straffspark i matchen.
EIK flyttade uppspelet och kunde kvittera till 1-1 genom Abel efter att bollen spelats från egen planhalva och sedan ut på vänsterkanten där Hannes kunde hitta nämnde Abel i straffområdet.
Spelet jämnade ut sig, men efter ett snabbt inkast kunde Nacka göra 2-1 och fick ny luft under vingarna.
EIK försökte sig på en forcering i slutskedet av matchen. Efter en nick från nära håll från Hoz var det ytterst nära 2-2, men Nackas målvakt gjorde en fantastisk räddning och bollen gick ut till hörna för EIK.
Mitt i all anstormning från EIK gör Nacka 1-3 och matchen är avgjord.

Tungt att börja höstens seriespel med en förlust på hemmaplan, men EIK tar nya tag och tränar två gånger inom loppet av en vecka innan Ljunbacken väntar på bortaplan om en vecka.